Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wijzigingen in de GIS-verplichtingen voor lokale besturen

10/11/2015

De lokale besturen moeten voldoen aan heel wat GIS-verplichtingen. De projectgroep Geolokaal, een werkgroep onder de GDI-stuurgroep, heeft deze verplichtingen geïnventariseerd via overzichtelijke fiches.

De GDI-stuurgroep vraagt jaarlijks aan de verschillende beleidsdomeinen om de fiches met de GIS-verplichtingen voor de gemeenten bij te werken. Deze wijzigingen van 2015 zijn nu beschikbaar op Geopunt. Elke toekomstige wijziging zal aangekondigd worden via een nieuwsbericht.

In de nieuwe versie van de verplichtingen zijn de Bedrijventerreinen (Agentschap Ondernemen) toegevoegd. Agentschap Onroerend Erfgoed heeft naar aanleiding van wijzigingen in de regelgeving 4 fiches grondig aangepast en 2 fiches toegevoegd (Beheersplannen en Erfgoedlandschappen). In de andere fiches vind je kleine aanpassingen terug. Alle wijzigingen staan aangegeven op het tabblad metadata.

bron