Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

België bereidt zich voor op e-facturatie

03/12/2015

Fedict helpt iedereen op weg naar elektronische facturen

In het papierloos tijdperk van vandaag, met administratieve vereenvoudiging en dematerialisatie van diensten, maken de Belgische overheden zich klaar om digitale facturen uit de privésector te verwerken.

 Elektronisch vs. papier

  • E-facturatie is meer dan louter een pdf versturen via e-mail, het gaat om een doorgedreven automatisering: overdracht van een factuur van het ene facturatiesysteem naar het andere, synchronisatie van de gegevens langs beide zijden …
  • Papier is duur, zowel de productie als het transport en de opslag. Voeg daar de tijd nog bij voor het invoeren, verwerken, versturen of afdrukken van een factuur. Of erger nog: het risico op fouten of de impact op het milieu.
  • In Europa zou op 6 jaar tijd 240 miljard euro bespaard zijn als overheidsinstanties en bedrijven voor e-facturatie hadden gekozen. Tegen 2020 wil de Europese Commissie meer dan 50% e-facturen.
  • België zou jaarlijks 3,5 miljard besparingen noteren: dat is 3,5 euro per factuur.

Lees meer op http://www.ictnews.be/nl/2015/11/16/belgium-prepares-for-e-invoicing/