Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Regionale kenniskring Limburgse Kempen: Neerpelt stelt stedelijke app voor

09/12/2015

Op 26 november stelde de stad Neerpelt haar stedelijk app als 1e digitaal communicatieplatform in Limburg voor tijdens de regionale kenniskring Limburgse Kempen.

De app is een mobiel communicatieplatform waarin allerlei mobiele functionaliteiten worden aangeboden. Het is een uniek concept in die zin dat de app niet alleen door de gemeente gevuld wordt, maar ook en vooral door de plaatselijke handelaars, horeca, bedrijven, verenigingen & organisaties, zorgverstrekkers,…

De idee om met een app te gaan werken is gegroeid vanuit het beleidsplan 2013-2018 waarin bijzondere aandacht is voor (1) werken aan een converserende overheid, (2) informeren via digitale tools en (3) implementeren van digitale dienstverlening. In de zoektocht naar een passende app kwam Neerpelt terecht bij www.onzestadapp.be. Op 17 november 2015 werd een piloottraject opgestart en op 23 november vond de officiële lancering al plaats.

 

Diverse functionaliteiten

In de app zijn diverse functionaliteiten ingebouwd, zoals bv. berichten waarbij je er als burger voor kan kiezen om berichten te ontvangen van de gemeente Neerpelt, maar ook van de plaatselijke handelaars, bv. over promoties in de bloemenzaak. Daarnaast kan je ook persoonlijke berichten versturen met andere app-gebruikers.

De app beschikt ook over een heel eenvoudige meldingskaart, waarbij je in 4 stappen een melding kunt doen. In stap 1 geef je een beschrijving van je melding. In stap 2 kan je een locatie invoeren waar je melding betrekking op geeft. Stap 3 geeft je de mogelijkheid om die locatie te verfijnen aan de hand van een GPS-functie. In stap 4 ten slotte kun je optioneel een foto invoegen om je melding verder te duiden.

Andere functionaliteiten die in de app zijn ingebouwd zijn onder meer contacten met gemeentediensten, de UIT-kalender, diensten van handelaars en hulpverleners, enzovoort.

 

Meer informatie?

De app is beschikbaar via de ‘Apple app store’ en via ‘Google Play’ via de zoekfunctie ‘Neerpelt’. Meer informatie over de app is terug te vinden via deze link: http://onzestadapp.be/.