Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Steeds meer besturen zien het belang van eigen informatiearchitectuur

15/12/2015

Sinds deze zomer biedt V-ICT-OR besturen de mogelijkheid om de basis van de informatiearchitectuur in beeld te brengen. Dit gebeurt aan de hand van een gedegen inventarisatie van het gemeentelijke en eventueel OCMW beleid.

Vervolgens wordt een software inventaris gemaakt en een overzicht van referentiecomponenten vervaardigd. Dit alles brengt goed in beeld op welke wijze het bestuur omgaat met authentieke gegevensbronnen en de inzet van software. Voor toekomstige ontwikkelingen en investeringen kan het bestuur dan terugvallen op een goede basis architectuur.

Dit is vooral bij de samenvoeging van Stad en OCMW van groot belang. Als men bijvoorbeeld twee financiële systemen wil samenbrengen tegen 2019, dan zal in 2016 de basis gelegd dienen te worden voor de juiste keuze. Dit kan goed met een degelijke basis informatiearchitectuur.

In januari starten de besturen van Torhout en Turnhout met zo een traject van 10 workshops. De besturen van Kortrijk, Kortenberg, Oostende en InterWaas lopen momenteel al zo’n traject.

Meer informatie?

Bent u ook geïnteresseerd in een dergelijke aanpak, neem dan contact op met Johan Van der Waal (johan.vanderwaal@v-ict-or.be).