Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BBC data op weg naar open data?

14/01/2016

V-ICT-OR gaat samen met de Vlaamse Overheid (ABB en AIV) onderzoeken of de aangeleverde data beschikbaar kan komen als Open Data. In het kader van transparantie en Openbaarheid van bestuur zou dit goed passen.
Daarnaast gaat V-ICT-OR samen met VLOFIN onderzoeken of met open source software als BIRT of QlikView standaard managementoverzichten ter beschikking gesteld kunnen worden. Een gemeente kan ook zelf met deze (gratis) tools overzichten ontwikkelen. Tevens is met de Vlaamse Overheid gekeken of er een lokale verrijking kan plaatsvinden op de BBC data die nu standaard wordt geleverd.
Daarbij zal een beroep worden gedaan op artikel 133 uit het BBC besluit.
Art. 133. De boekhoudsoftware voorziet in de mogelijkheid om voor het bestuur of voor derden digitale rapportering op te maken, gebaseerd op open standaarden, zoals bepaald door de minister. De boekhoudsoftware voorziet in de mogelijkheid om digitale gegevens van derden te verwerken die gebaseerd zijn op open standaarden, zoals bepaald door de minister.
Voor gemeenten willen wij op deze wijze de rapportage mogelijkheden vanuit BBC op innovatieve wijze verbeteren.
Bent u geinteresseerd in participatie in deze ontwikkelingen, meldt u dan via een mail aan johan.vanderwaal@v-ict-or.be