Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

KLIP Digitaal definitief uit de startblokken

15/01/2016

Sinds 1 januari 2016 verloopt het aanvragen van plannen én de afhandeling van de planaanvragen volledig digitaal. Informatie over kabels en leidingen wordt nu digitaal ter beschikking gesteld, steeds volgens eenzelfde datamodel en steeds met dezelfde voorstelling. Het volledige plannenpakket kan je binnen de 7 werkdagen via de KLIP-viewer raadplegen, printen of downloaden. Als een KLIM-lid betrokken is, moet je op 15 werkdagen rekenen.

10 euro per planaanvraag

Zoals voorzien in het decreet vragen we sinds de release van KLIP versie 2.0 met online betaalmogelijkheden voor elke planaanvraag 10 euro.
Wie plannen aanvraagt via de webtoepassing betaalt onmiddellijk online met bankkaart of kredietkaart (Bancontact, Mastercard of Visa). Je ontvangt het betalingsbewijs via e-mail. Wie plannen aanvraagt via de integratie met de KLIP-services betaalt via overschrijving na ontvangst van de factuur. Organisaties met gemiddeld meer dan 50 planaanvragen per maand en overheidsinstanties mogen ook via overschrijving betalen.
Op basis van de al ontvangen feedback werken we op dit moment aan een systeem waarbij je planaanvragen vooraf betaalt.

KLIP Digitaal

Na de gasramp in Ghislenghien werd gestart met het Kabel en Leidinginformatieportaal (KLIP). Het portaal staat al online sinds oktober 2007. In 2008 werden er web services toegevoegd en in 2009 werden KLIP en het federale KLIM aan elkaar gekoppeld. Vanaf 2009 moet iedereen die grondwerken uitvoert in Vlaanderen verplicht een planaanvraag uitvoeren via het KLIP. Dat KLIP ooit volledig digitaal zou gaan was al vanaf het begin de bedoeling.

(Bron: https://www.agiv.be/news/2016/januari/klip%20digitaal%20definitief%20uit%20de%20startblokken)