Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Noteer alvast in uw agenda: ShoptIT gaat door op 12 mei in het ICC in Gent!

03/02/2016

Op donderdag 12 mei organiseert V-ICT-OR haar 14e editie van Shopt IT in het ICC in Gent. Shopt IT is -met jaarlijks zo'n 500 bezoekers een niet te missen overheidscongres. 

 

"Durven met digITale dienstverlening..."
Leren van elkaar in 32 praktijkvoorbeelden. 

In dit digitaal tijdperk verwachten inwoners en ondernemers immers een vlot en efficiënt contact met gemeente of OCMW;  en steeds vaker ook de mogelijkheid om bepaalde diensten of documenten van thuis uit te kunnen aanvragen.
Deze digitale dienstverlening is voor elk bestuur een vraagstuk van organisatieontwikkeling en informatievoorziening.

ShoptIT 2016 focust dit jaar dan ook op digitale dienstverlening in lokale besturen. Als het gaat om het proces van verandering en vernieuwing, kunnen we veel leren van andere gemeenten. Aan de hand van inspirerende keynotes, en maar liefst 28 praktijkgerichte cases, worden tools en oplossingen aangereikt, best practices voor het ontwikkelen en promoten van deze digitale dienstverlening.

Voor wie is Shopt IT?

Digitalisering is allang niet meer het exclusieve domein van de ICT-verantwoordelijke. Naast ICT- en GIS-verantwoordelijken, helpdeskmedewerkers en systeembeheerders ‘pur sang’, ontdekken ook beleidsmensen, mandatarissen, financieel beheerders en communicatiemedewerkers de toegevoegde waarde van Shopt IT voor hun organisatie.

Concept

Na het welkomstwoord door voorzitter Eddy Van der Stock en de Keynote spreker, volgen maar liefst 32 sessies binnen 8 tracks. Daarin komen zowel lokale als centrale overheden aan het woord. Als deelnemer kan je 4 sessies naar keuze volgen. Tijdens de pauzes kan je de beursvloer - waar een 40-tal bedrijven hun oplossingen aanbieden - bezoeken en netwerken. Tijdens de sessies is er aandacht voor kwaliteit, de zorg voor goed management, informatiearchitectuur, GIS, informatieveiligheid, kennismanagement, datastandaardisatie enz.

AGENDA in het kort

09.00 – 10.00 uur       Ontvangst van de deelnemers en bezoek aan de beursvloer
10.00 – 10.10 uur       Voorwoord voorzitter Eddy Van der Stock
10.10 – 10.30 uur       Keynote 
10.30 – 11.20 uur       1e ronde deelsessies (8 sessies)
11.30 – 12.20 uur       2e ronde deelsessies (8 sessies)
12.20 – 14.00 uur       Middagmaal en netwerking op de beursvloer
14.00 – 14.50 uur       3e ronde deelsessies (8 sessies)
15.00 – 15.50 uur       4e ronde deelsessies (8 sessies)
15.50 – 16.30 uur       Bezoek aan de beursvloer, netwerking, receptie
16.30 – 16.45 uur       Nabeschouwing en slot - Eddy Van der Stock - voorzitter
16.45 – 18.00 uur       Tombola, receptie en optreden

De inschrijvingen en het programma voor Shopt IT worden binnenkort geopend! Hou dus zeker je mail in de gaten!