V-ICT-OR en provincie Limburg slaan de handen in elkaar

05/02/2016     Informatieveiligheid en Kenniskringen         1227     1

Deze week organiseerden we een gesprek met de provincie Limburg om mogelijke samenwerking in het kader van de samenwerkingsovereenkomst ‘samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren’ (voortvloeiend uit het programma Vlaanderen Radicaal Digitaal) te bespreken. We bekijken de mogelijke pistes om via de provincie alle Limburgse lokale besturen mee te betrekken in de gefaseerde aanpak. Op vlak van informatieveiligheid zien we op dit moment al mogelijke samenwerking met de provincie, bijvoorbeeld rond het gebruik van de ISO-tool. Daarnaast werd ook afgesproken dat bij elk van de regionale kenniskringen in de provincie Limburg, ook vertegenwoordigers vanuit de provincie aansluiten. Ten slotte plannen we een gezamenlijke informatiesessie in april in samenwerking met de provincie op vlak van informatiemanagement.

Momenteel voeren we gesprekken met Hasselt, Voeren en Zonhoven om hen ook actief te laten participeren in de bestaande regionale kenniskringen in de provincie Limburg. Vanuit die context bezoeken we de komende periode die drie lokale besturen.

Deel deze post:

Reacties (1)

  1. Hans Fierloos @ 12/02/2016 08:51

    Goede zaak, SAMENwerking is het sleutelwoord voor de Provincie 2.0. Zeker in regios met minder of geen centrumsteden zal de provincie een sterke regie- en regiorol kunnen en moeten vervullen!!

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!