Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Aanbod orthofotomozaïeken uitgebreid

09/02/2016

Het aanbod orthofotomozaïeken is uitgebreid tot alle reeksen waarover het AGIV beschikt. De nieuwe producten zijn raadpleegbaar in Geopunt en via webdiensten en worden via de downloadtoepassing aangeboden als gratis open data. De opnamedata worden weergegeven in een bijhorende vliegdagcontour.

Vanaf 1 februari 2016 worden 3 reeksen orthofotomozaïeken aangeboden.

Middenschalige orthofotomozaïeken, winteropnamen

Dit is de standaard productenreeks die ter beschikking wordt gesteld. De orthofotomozaïeken worden aangeboden met een middenschalige resolutie van 25cm (30cm in geval van West-Vlaanderen, 2000) waardoor de meeste details in het terrein zichtbaar zijn. De geometrische nauwkeurigheid laat toe metingen op het terrein uit te voeren met een absolute fout die nergens groter is dan 1m. In de meeste gevallen is die afwijking zelfs beter dan de resolutie van het product.
De vluchten die aan de basis liggen van het product worden in het wintervliegseizoen uitgevoerd. Dit vliegseizoen loopt meestal van 15 november tot 15 april van het daaropvolgende jaar, maar hier kan afhankelijk van de weersomstandigheden van afgeweken worden. In deze periode is het bladerdek beperkt zodat een zicht op het onderliggende terrein slechts minimaal verhinderd wordt.
Deze middenschalige orthofotomozaïeken afgeleid van winteropnamen worden als een echte kleurenmozaïek (RGB) ter beschikking gesteld.

Bron: https://www.agiv.be/news/2016/februari/aanbod-orthofotomozaieken-uitgebreid