Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Lokale besluiten op Open Belgium 2016

24/02/2016

Het agentschap Binnenlands Bestuur geeft maandag 29 februari 2016 samen met iMinds-MMLab-Ugent een workshop over het project Lokale besluiten als gelinkte open data op Open Belgium 2016.

Lokale besturen publiceren nu al veel van hun lokale besluiten op hun website meestal als PDF of Word bestand. Deze zijn formaten zijn jammergenoeg niet machineleesbaar waardoor een schat aan informatie onontgonnen blijft. Met het project Lokale besluiten als open data wil ABB onderzoeken hoe de informatie uit de lokale besluiten beter ontsloten kan worden zodat de informatie toegankelijker wordt voor burgers, bedrijven en organisaties en hoe de informatie gemakkelijker hergebruikt kan worden.

Wie deelneemt aan de workshop kan aan de hand van een aantal echte besluiten meedenken welke impact een betere ontsluiting van de informatie uit de besluiten kan hebben en welke voordelen dit heeft voor burgers, bedrijven en organisatie en voor de overheid zelf.

Meer info via de website van Open Belgium.