Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

iMinds The Conference 2016: Data-driven Economy

30/03/2016

Op donderdag 28 april 2016 organiseert iMinds een conferentie over de grote economische waarde van data.

Data wordt algemeen beschouwd als de nieuwe olie voor onze economie. Met enorme hoeveelheden data verzameld over de hele wereld - ze verdubbelt elke twee jaar - is de beschikbaarheid ervan en de toegang ervoor niet echt een issue. Het ómzetten van deze gegevens in kennis, dat is de echte uitdaging!

Technologieën voor 'Semantic Intelligence & Artificial Intelligence 'zijn ontwikkeld en verbeterd door de jaren heen. Ze worden zelfs al geconvergeerd in oplossingen die binnen handbereik zijn van elk bedrijf, organisatie, start-up of grote onderneming. Diegene die weten hoe ze de macht van data kunnen gebruiken zullen zeker de competitie overtreffen!

Erik Mannens, Data Science Expert en gastheer van deze conferentie, toont je wat de echte economische waarde van data is, en geeft je de drive om meteen je data bronnen te gebruiken in bestaande en toekomstige projecten.

Paul Chong (IBM Watson) licht de technische aspecten van het analyseren van ongestructureerde data toe; Steven Noels (NG DATA) illustreert hoe dit software framework klanten ondersteunt in uiteenlopende sectoren zoals financiën, retail en energie; en Toon Vanagt (data.be) werd uitgenodigd om zijn ervaringen te delen als een start-up die smart services verleent voor de return van Open data.

Voor meer informatie en inschrijvingen, klik hier.