Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BBC Open Data nu beschikbaar

25/04/2016

Vanuit de Vlaamse Overheid ABB is het beschikbaar stellen van de BBC data nu een feit. Op Shopt-IT wordt een hackaton gehouden om zoveel mogelijk partijen uit te dagen iets met deze nieuwe open data set te ontwikkelen. Wellicht in combinatie met andere open data.
Vanuit V-ICT-OR en Vlofin zijn wij gezamenlijk gestart om te kijken welke beleidsrapportages voor lokale besturen interessant genoeg zijn om als standaard sjabloon en overzicht beschikbaar te stellen vanuit de open data. Dit doen wij met het door ABB beschikbaar gestelde QlikView of met de open source generator BIRT.
Op 10 Mei van 14-16 uur in Brussel, starten wij met een werkgroep van lokale besturen die deze overzichten kunnen smanestellen. Heeft u vanuit informatievoorziening of financieel beheer intresse om hier aan deel te nemen? Meldt u dan via een mail aan johan.vanderwaal@v-ict-or.be