Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opleiding tot Informatieveiligheidsconsulent

18/05/2016

Niet alleen studenten aan de hogeschool of universiteit zitten bijna in de examenperiode. In maart legden opnieuw 16 cursisten 'Gecertificeerde Informatieveiligheidsconsulent volgens de richtsnoeren' succesvol hun examen af. Terwijl ondertussen in mei ook weer 11 bijkomende cursisten gestart zijn. Een mooie stap in de richting van optimalisatie van informatieveiligheid binnen de lokale besturen. V-ICT-OR blijft hard inzetten op deze opleiding. De eerstvolgende reeks gaat door vanaf 1 juli in Zwijnaarde.

Deze 5-daagse opleiding heeft als doel om op een praktijkgerichte wijze informatieveiligheidsconsulenten op te leiden. Op het einde van de opleiding beschikken de deelnemers over voldoende kennis om een veiligheidsplan op te maken dat afgestemd is op de specifieke situatie van hun lokaal bestuur. Daarnaast kunnen de deelnemers de nodige maatregelen (actieplan) treffen om het vereiste niveau van informatieveiligheid volgens de richtsnoeren - die werden aangereikt tijdens de opleiding - af te dwingen. Deelnemers zullen tevens leren werken met informatieveiligheidstools om zo objectieve beveiligingsmeetpunten te registreren om vervolgens de actiepunten te definiëren die in het werkveld zullen moeten toegepast worden.

Kijk hier voor data, inhoud, locatie, prijzen en schrijf in!

Nog niet overtuigd? Bekijk het filmpje!