Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Alle 308 gemeenten en OCMW’s aangesloten op de softwarecatalogus!

31/05/2016

Zou dit geen prachtige titel zijn? Maar we zijn er jammer genoeg nog niet. Eerst hebben ook onze softwareleveranciers nog heel wat werk om samen met ons deze inventaris op te maken.

Dat de softwarecatalogus ons een beter inzicht zal geven omtrent welke standaarden gebruikt worden en met welke andere software de pakketten gekoppeld zijn, werd reeds uitvoerig aangehaald. Ondertussen betreuren we echter dat we bij het rechtstreeks aanspreken van leveranciers dit soort antwoorden krijgen: “We hebben onze resources ingezet op onze kernopdracht, met name het verder verbeteren van onze dienstverlening en het realiseren en behalen van onze mijlpalen inzake softwareontwikkeling waartoe we ons geëngageerd hebben naar onze klanten toe.”

 

En dit is nu net wat de leveranciers ons mee kunnen helpen om onze kernopdracht te optimaliseren: transparantie en openheid creëren omtrent het wijdverspreide en vaak versnipperde softwareontwikkeling. Op het vlak van informatiebeheer en ICT zijn gemeenten immers afhankelijk van hun leveranciers. De leveranciers moeten zorgen voor het koppelen van pakketten onderling en voor het voldoen aan de standaarden van de authentieke gegevensbronnen (basisregistraties) individueel. Dat dit jammer genoeg nog steeds geen feit is en vaak dure individuele koppelingen leiden tot frustraties dienen we niet te herhalen.

De komende periode ontwikkelt KING een aangepast dashboard en V-ICT-OR volgt deze evolutie. Met dit dashboard kunnen gemeenten binnenkort gemakkelijk antwoord krijgen op vragen en suggesties over hun eigen applicatieportfolio. Hiervoor is het des te belangrijker dat gemeenten hun applicatieportfolio en koppelingen goed registreren en actueel houden in de Softwarecatalogus.

Stap voor stap komen we er en we streven er naar om zo snel mogelijk de ambitie van de nieuwstitel te bereiken. We rekenen op u! Roep uw softwareleverancier op om zo snel mogelijk het protfolio ter beschikking te stellen. Mail ons team of neem alvast een kijkje op www.softwarecatalogus.be.

Wij hebben u nodig! De gemeenten hebben U nodig!