Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vlaams Loket Woningkwaliteit

28/06/2016

Als onderdeel van Vlaanderen Radicaal Digitaal wordt ook het Vlaams Loket Woningkwaliteit (VLOK) gerealiseerd.

VLOK zal de lokale besturen ondersteunen bij al hun opdrachten rond woningkwaliteitsbewaking. Het wordt een onmisbaar hulpmiddel bij, onder meer, de volledige opvolging van procedures ongeschikt- en onbewoonbaarheid, de opmaak en het beheer van conformiteitsattesten en het registreren van besluiten met betrekking tot de nieuwe gemeentewet. Het is de bedoeling dat alle actoren binnen de woningkwaliteit (lokale besturen, Wonen-Vlaanderen, Wooninspectie, Vlabel, …) VLOK zullen gebruiken. De nieuwe applicatie wordt een geïntegreerd platform dat onderlinge digitale gegevensdeling en -uitwisseling mogelijk maakt, wat voor een belangrijke efficiëntiewinst zal zorgen.

Bijgaande presentatie geeft een beeld van de opzet. En op deze pagina kunt u veel informatie terugvinden.

V-ICT-OR streeft er naar om met de Vlaamse Overheid te komen tot een loket dat het voor besturen volledig mogelijk maakt de bewaking online te doen. 

Meer nieuws volgt.