Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Sofie Descamps vertelt over haar opleiding tot Informatieveiligheidsconsulent

12/08/2016

Van min of meer leek naar startensklaar in de praktijk in 5 dagen, het kan!

Ik had de rol van informatieveiligheidsconsulent nog niet zo lang opgenomen toen ik aan de opleiding begon. Ik had weliswaar een beetje bagage via het werk van mijn voorganger en was enigszins vertrouwd met de theorie van ISO 27001 en 27002. Toch bleef het zoeken hoe ik daar nu mijn weg moest in vinden. Waar begin ik mee?, hoe pak ik het aan?, hoe maak ik het management warm voor een traject?, waren vragen waar ik bleef mee worstelen. Ik zag het bos door de bomen niet meer.

De opleiding bood hier voor mij een antwoord op. Ze was verhelderend, heeft mijn onderbouw verruimd en is voor mij een leidraad doorheen mijn job. De theorie werd praktijkgericht aangebracht. Er was daarbij heel veel ruimte voor vragen en de vertaalslag naar de eigen praktijk. En dat is een grote meerwaarde!
Ik ben blij dat er zoveel informatie aan bod gekomen is en ook de iets meer theoretische stukken die ik eerst moeilijk kon vastknopen aan mijn job, helpen me nu op weg om informatieveiligheid te koppelen aan de doelstellingen van de organisatie en aldus nog meer op de kaart te krijgen.

Bij momenten was het doorbijten wegens de veelheid aan nieuwe informatie. Maar na alles op een rijtje te zetten, ben ik echt klaar om concreet aan de slag te gaan. Door deze opleiding te volgen, zie ik de puzzelstukjes in elkaar vallen en heb ik houvast welke stukjes eerst gelegd moeten worden en in welke volgorde.
Mijn meerjarenplan is af en in september vlieg ik er in!

De opleiding

Meer weten over de opleiding informatieveiligheidsconsulent volgens de richtsnoeren? 
Klik hier.