Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wijzigingen door de nieuwe Europese verordening en de impact op cyber- en informatieveiligheid

15/09/2016

Het nieuwe Europese privacyrecht is nog meer dan de richtlijn van 1995 doordrongen van de noodzaak om persoonsgegevens “veilig” te verwerken.  Security staat voorop en is een belangrijk onderdeel van het nieuwe kernbegrip : availability of “verantwoordingsplicht” :  het zal voor zowel de verwerker als de verantwoordelijke voor de verwerking erop aankomen daadwerkelijk aan te tonen dat het technisch mogelijke uit de kast werd gehaald om niet alleen alle processen veilig te laten verlopen maar ook dat de veiligheid van de persoonsgegevens, de burger, optimaal wordt beschermd.  En daar zal de versterkte rol en opdracht van de “functionaris voor de gegevensbescherming”, de DPO, een belangrijke rol in gaan spelen.

Kom op vrijdag 28 Oktober luisteren naar Dhr. Willem Debeuckelaere, voorzitter Privacy Commissie, voorzitter Vlaamse Toezichtscommissie op de "Cyber & Information Security Day".