Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Terugblik gezamenlijke bijeenkomst regionale kenniskringen

28/09/2016

Op dinsdag 27 september ontvingen we de verschillende vertegenwoordigers van de regionale kenniskringen van de provincie Oost-Vlaanderen. Meer dan 130 lokale en provinciale ambtenaren, informatieveiligheidsconsulenten en vertegenwoordigers van softwareleveranciers waren aanwezig.

We blikken hieronder kort terug op deze bijeenkomst met aandacht voor de sessies op vlak van innovatie door V-ICT-OR georganiseerd. In de eerste sessie lag de focus op digitalisering aangifte overlijden. Er was onder meer aandacht voor de problematiek van de digitale handtekening en het belang van (verrijkte) authentieke bronnen. Daarnaast wezen de deelnemers ook op het belang van deelprocessen op vlak van geografische data, zoals bijvoorbeeld het begraafplaatsenbeheer.

In de tweede sessie werden de aanvraagprocedures voor horecavergunningen besproken. In de huidige aanvraagprocedure moeten aanvragers heel wat verschillende formulieren invullen en vaak data dubbel doorgeven. Er wordt gekeken hoe dit proces vereenvoudigd kan worden en geïntegreerd kan worden in het bestaande ondernemersloket. Ook in dit proces is er aandacht voor authentieke bronnen.

Meer informatie over innovatieprojecten vindt u op de website. Voor specifieke vragen kunt u ook steeds contact opnemen.