Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Studiedag maandag 7 november: Europese algemene verordening gegevensbescherming

03/10/2016

Op 14 april 2016, na vier jaar onderhandelen, hebben de Europese lidstaten ingestemd met de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (afgekort AVG) over de verwerking van persoonsgegevens. Hiermee werd goedkeuring gegeven voor een nieuwe regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens.

Verwacht wordt dat de AVG (GDPR in het Engels) het wettelijk kader gaat vormen binnen de EU voor de komende jaren. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, zoals de Vlaamse overheid, krijgen er dus mee te maken. Deze verordening heeft gevolgen voor verantwoordelijken, verwerkers en in het bijzonder voor beleidsmedewerkers, juristen, security-officers, veiligheidsconsulenten, enz. Gezien de AVG in werking treedt op 25 mei 2018 is het nu reeds het moment om uw organisatie hierop voor te bereiden, en zo op tijd klaar te zijn. Daarom organiseert Het Facilitair Bedrijf samen met het agentschap Informatie Vlaanderen over deze materie een studiedag op 7 november in het VAC Gent.

Wilt u deze studiedag bijwonen, dan hoeft u zich slechts in te schrijven via het online inschrijvingsformulier. (Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 200).

U kan het programma en inschrijvingsformulier raadplegen via de website van de Vlaamse overheid.