Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

28 Oktober, hét te volgen event voor elke security professional!

06/10/2016

Informatieveiligheid, privacy, cyber security – het zijn begrippen die vandaag meer opduiken als krantenkoppen. Dikwijls ontbreekt het echter aan praktische handvaten om er degelijk en voorbereid mee aan de slag te gaan. Op vrijdag 28 oktober organiseren V-ICT-OR en TMAB samen met een hele resem expert sprekers de Cyber & Information Security Day.

Gedurende een hele dag wordt je begeleid door de diverse topics gaande van de Europese Verordening vanuit juridisch perspectief tot een praktische implementatie, hoe je dit kan borgen in een Informatieveiligheidsmanagementsysteem (ISMS) en welke tools daarvoor ter beschikking zijn, tot welke technische maatregelen je kan treffen om met “cybercrime” om te gaan.

Dit congres wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met IT-beveiliging (cybersecurity & cybercrime/ Information security), zowel management als technisch betrokkenen. 

Programma

The importance of Privacy in a changing Environment
Keynote door Philippe De Backer, Staatssecretaris Bestrijding Social Fraude en Privacy

Wijzigingen door de nieuwe Europese verordening en de impact op cyber- en informatieveiligheid
Het nieuwe Europese privacyrecht is nog meer dan de richtlijn van 1995 doordrongen van de noodzaak om persoonsgegevens “veilig” te verwerken. Security staat voorop en is een belangrijk onderdeel van het nieuwe kernbegrip : availability of “verantwoordingsplicht” : het zal voor zowel de verwerker als de verantwoordelijke voor de verwerking erop aankomen daadwerkelijk aan te tonen dat het technisch mogelijke uit de kast werd gehaald om niet alleen alle processen veilig te laten verlopen maar ook dat de veiligheid van de persoonsgegevens, de burger, optimaal wordt beschermd. En daar zal de versterkte rol en opdracht van de “functionaris voor de gegevensbescherming”, de DPO, een belangrijke rol in gaan spelen.
Spreker: Willem Debeuckelaere, Voorzitter Privacy Commissie, voorzitter Vlaamse Toezichtscommissie

Informatieveiligheid in de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (aka GDPR)
Zoals veel wetgeving is ook de Verordening niet erg concreet in het geven van technische details rond beveiliging. Toch moeten we het er (voorlopig) mee doen. In deze sessie geeft Bavo Van den Heuvel duiding bij de verschillende artikels waar er do's en dont's staan rond gegevensbescherming.
Spreker: Bavo Van den Heuvel Director of Product Innovation en Managing Partner bij Cranium Applied Privacy

"Dokter, dokter, er is wat met mijn privacy"
Mei 2018 staat met stip in de agenda van elke privacy professional: vanaf dan gelden nieuwe regels voor het verwerken van persoonsgegevens. Wat is de impact van de nieuwe regels op ziekenhuizen en de gezondheidssector? We leggen onze stethoscoop te luisteren.
Spreker: Peter Berghmans, Informatieveiligheidsconsulent voor GZA ziekenhuizen

"Cybercrime"
Uit de loopgraven - een praktisch, handson overzicht van wat allemaal misgaat met de veiligheid van uw gebruikers, hun ict-infrastructuren en data. Op basis van praktijkvoorbeelden die we leerden van klanten die gehackt worden of met wat we leerden tijdens tiger team aanvallen proberen we u duidelijk te maken waar het schoentje knelt en hoe u dit soort problemen zonder grote investering kan vermijden.
Spreker: Jan Guldentops, IT, network & security consultant and researcher

Hoe beheer ik alle aspecten rond mijn veiligheid met de hulp van V-ICT-OR's ISMS Tool
Een informatieveiligheidsplan, of nog meer de evolutie naar een informatieveiligheidsmanagementsysteem (ISMS) dringt zich meer en meer op. Maar hoe moet ik dat nu concreet opzetten, welke hulpmiddelen bestaan er?

In deze sessie gaat Frederik Baert dieper in hoe je een ISMS opbouwt op een praktische en begrijpbare manier. Gaande van het definiëren van je informatiesystemen, tot het identificeren van risico’s en het toepassen van richtsnoeren en controle punten om deze risico’s zou klein mogelijk te houden.
In deze sessie wordt voluit de nieuwe versie van V-ICT-OR’s ISMS tool getoond!
Spreker: Frederik Baert, V-ICT-OR

V-ICT-OR Security audits 2016 - De analyse
Dit jaar werden er 41 lokale besturen over gans Vlaanderen doorgelicht op het domein informatieveiligheid. De aandachtspunten die voortvloeien uit de analyse zijn niet alleen bruikbaar om mee te nemen naar het eigen bestuur maar verduidelijken ook de nieuwe richtsnoeren (versie 3) informatieveiligheid.
Spreker: Ivo Depoorter, V-ICT-OR Security

KORT DEBAT: Cybercrime en security - hoe kunnen we beter samenwerken tegen bedreigingen?

Reserveer nu uw plaats op www.cisday.be!