Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bouwdoos masterplan slimme gemeenten: van politieke visie tot implementatie

29/11/2016

"Uw gemeente op weg naar 2020" luidt het centrale thema op Manage IT op donderdag 8 december 2016. We focussen de hele dag op de wisselwerking tussen strategische beleidsprincipes, informatie en technologie principes en ondersteunende principes. We bieden de 'bouwdoos voor slimme gemeenten' gratis aan elke bezoeker van Manage IT aan. Met deze bouwdoos kunt u in uw lokaal bestuur aan de slag om tegemoet te komen aan de uitdagingen die tegen 2020 op u afkomen.

De bouwdoos voor slimme gemeenten is een dynamisch instrument. Als beleidsmaker krijgt u 18 gele kaarten ter beschikking met diverse strategische beleidsprincipes. Bij elk van die gele kaarten horen een aantal groene kaarten. Die groene kaarten focussen op informatie en technologie en helpen u om de strategische doelstellingen in de praktijk te vertalen rekening houdend met een aantal technologishce implicaties en bestaande bouwstenen. Ten slotte helpen 6 blauwe kaarten u verder op weg door de verwijzing naar beschikbare tools en instrumenten.

Wenst u de bouwdoos binnen uw lokale ICT-dienst te gebruiken? De 12 groene kaarten bieden u een overzicht van informatie en technologie principes waar u wellicht al mee aan de slag bent. Om de vertaalslag vanuit de ICT-dienst naar de politieke visie en strategie te maken zijn een aantal gele kaarten (strategische beleidsprincipes) voor handen. Op die manier kan u op een eenvoudige manier de link tussen politieke visie en ICT-keuzes leggen. Voor meer ondersteuning kan u de blauwe kaarten (ondersteunende principes) raadplegen.

Benieuwd naar de bouwdoos? Kom uw gratis boek met bijhorende bouwdoos (kaarten) ophalen op Manage IT.

Het volledige programma van Manage IT is beschikbaar via de website, waar u zich eveneens kan inschrijven.