Kamperen aan scholen: V-ICT-OR gaat mee de strijd aan

30/11/2016     Algemeen nieuws     Kevin De Backer     1113     0

Ouders die hun kind absoluut willen inschrijven in een bepaalde school en daarvoor zelfs voor de deur blijven kamperen? Het is jammer genoeg een jaarlijks weerkerend tafereel.

V-ICT-OR werkt al geruime tijd aan oplossingen om deze problematiek aan te pakken. Er werd binnen het kennisplatform voor lokale overheden (KPLO) - een EFRO project dat van 2008 tot 2012 liep - nu ook mogelijk gemaakt om leerlingen voor de inschrijvingen te laten aanmelden. 

In deze open webapplicatie wordt onder meer informatie over de voorkeuren van scholen verzameld en wordt deze informatie automatisch verwerkt, zodat voor elk kind de ideale plaats kan voorzien worden. 

Zo zijn er momenteel twaalf regio’s, scholengroepen en/of gemeenten, goed voor meer dan 200 scholen, die vandaag al met dit systeem werken. 

Samen met hen zorgt V-ICT-OR er voor dat de toepassing elk jaar wordt verbeterd.

Het volledige aanmeldingsproces wordt op een efficiënte, eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier ondersteund door de toepassing. Van het verzamelen van gegevens tot het verwerken en versturen van de resultaten.

Bovendien zijn er geen investeringskosten! De toepassing wordt gratis aangeboden, geconfigureerd en klaar gemaakt voor gebruik (excl. jaarlijks onderhoud van de servers en de ondersteuning).

Interesse? Contacteer ons dan via aanmeldingen@v-ict-or.be en wij zorgen voor meer uitleg, of een vrijblijvende voorstelling van het systeem.

KPLO ontstond via EFRO middelen:

 https://www.v-ict-or.be/assets/58443298cb999723f705a4d4/optimized/EFRO Vlaanderen.jpg

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!