Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bekijk blockchain door een overheidsbril

06/12/2016

Blockchain. Vandaag wordt wereldwijd al druk geëxperimenteerd met deze technologie die transacties en registraties zonder centrale entiteiten of (erkende) tussenpartijen mogelijk maakt. En ook binnen de publieke sector biedt deze technologie heel wat mogelijkheden. V-ICT-OR heeft in dit verband al heel wat studiewerk verricht. Een aantal ontwerpen zijn gebruiksklaar en kunnen georiënteerd worden op de blockchainmogelijkheden.

Een berg 'administratieve taken' staat op het punt overbodig te worden … Een bedreiging voor de overheid? Of net een enorme opportuniteit? Het antwoord op deze vragen leest u in  "Blockchain: de overheid aan of in de ketting?", verschenen bij Uitgeverij Vanden Broele. Auteur Roel Verhaert verschaft niet alleen een heldere uitleg over de processen in de blockchain, ook geeft hij heel wat voorbeelden van blockchaintoepassingen in binnen- en buitenland. Een inspirerend boekje voor iedereen die benieuwd is naar de overheid van de toekomst.

Hoe kun je meewerken aan blockchain?