Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid – we zijn het onszelf verplicht …

11/01/2017

Sinds 24 mei 2016 is de GDPR in werking getreden en bedrijven en organisaties krijgen tot 25 mei 2018 de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving. De tijd tikt maar helemaal nieuw is de GDPR ofwel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) natuurlijk niet, we vinden immers heel wat elementen terug in de actuele Belgische Privacywet.

Dus wie vandaag al voldoet aan de huidige wetgeving, zal deze benadering als geldig uitgangspunt kunnen nemen voor de implementatie van de AVG. V-ICT-OR blijft in deze sterk de nadruk leggen op de richtsnoeren voor de beveiliging van persoonsgegevens.

Toch zijn er enkele nieuwigheden en aanzienlijke verbeteringen in de AVG die de huidige aanpak licht zullen wijzigen. Met behulp van een handleiding, en de bijkomstige informatie op de website van de Privacycommissie, kan je de verschillen tussen de huidige Privacywet en de nieuwe AVG opsporen en je beleid hierop afstemmen.

De V-ICT-OR tool voor informatieveiligheid geeft een perfecte manier om de risico’s en de maturiteit binnen uw bestuur in kaart te brengen. Nog meer informatie hieromtrent geven we via de regionale kenniskringen en/of gespecialiseerde opleidingen.

Zorg dat je voorbereid bent want de goede voornemens van 2017, zullen je in 2018 het leven een stuk makkelijker maken!