Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe informatieveiligheidstool: open beta fase

27/01/2017

Vandaag lanceert V-ICT-OR de nieuwe versie van zijn populaire informatieveiligheidstool.

De tool, die reeds 10 jaar geleden werd ontwikkeld en sindsdien een continu proces van verbeteringen en bijsturingen kende, kreeg de afgelopen maanden een complete herwerking.

Uiteraard bleven de gekende ingrediënten behouden, maar er werden ook een hele boel functionaliteiten toegevoegd.

V-ICT-OR wil met zijn applicatie de gebruikers een hulpmiddel aanreiken om elke veiligheidsconsulent, en bij uitbreiding de hele organisatie waarvoor deze verantwoordelijk is, te begeleiden in het volledige proces.

Namelijk:

  • de tool gebruiken om de nodige analyses door te voeren en zo de risico's voor de organisatie te bepalen en de maturiteit te meten op vlak van informatieveiligheid.
  • het opstellen van een concreet plan, op basis van deze analyses
  • hierrond samen werken door middel van veiligheidscellen, waarin ook andere leden van de organisatie kunnen deelnemen
  • het opvolgen van de taken uit het plan en het in kaart brengen van de incidenten rond informatieveiligheid die zich voordoen

De tool die dit tracht waar te maken wordt vandaag dus opengezet voor het grote publiek. Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan de 1 maand durende beta (test) fase. Deze is volledig gratis.

Je kan inschrijven (of inloggen met de gegevens van je V-ICT-OR account) op www.informatieveiligheid.be

Laat ons op security@v-ict-or.be zeker weten wat je ervan vindt en welke euvels je eventueel bent tegengekomen. (graag browser versie en tijdstip vermelden)