Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ODEdu: leren open data publiceren

13/02/2017

V-ICT-OR ondersteunt ook dit jaar de lokale besturen bij het opzetten van internationale samenwerkingen op het vlak van ICT, informatiemanagement en open data. Zo zet zij via haar zusterorganisatie LOLA in op het Europese project ODEdu, waarin nieuwe leermethodes worden ontwikkeld om vlot open data te leren publiceren, in overeenstemming met de Europese regelgeving en de verwachtingen van ontwikkelaars binnen en buiten Vlaanderen. 

Via het project OASIS zet V-ICT-OR in op de publicatie van Linked Open Data voor publieke dienstverlening en transport. In dit project bewijst zij samen met de Stad Gent en de regio Madrid dat Linked Open Data niet enkel nuttig is voor het opzetten van een interne informatiearchitectuur, maar ook over de grenzen heen een grote meerwaarde heeft. Zo zal dit project in 2017 een aantal apps opleveren die in beide landen werken. Op termijn hoopt het project over heel Vlaanderen haar meerwaarde te bewijzen door Linked Open Data te publiceren die relevant is voor alle 308 Vlaamse gemeenten.

Verder zet V-ICT-OR samen met haar internationale partners ook dit jaar opnieuw in op projectopportuniteiten op Europese en internationale schaal, onder andere via het Europese Horizon 2020 programma. Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen via info@v-ict-or.be.