Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Geraardsbergen bereikt de burgers 24/7

02/03/2017

Voortaan zal het mogelijk zijn om de bevolkingsattesten 24/24 gratis digitaal aan te vragen via het nieuwe Thuisloket op de website van de stad Geraardsbergen. De stad zit hiermee in de kopgroep van gemeenten op het vlak van de digitale dienstverlening.  Via www.geraardsbergen.be konden al een aantal documenten gedownload worden, maar dit wordt nu dus uitgebreid.

De attesten, die rechtsgeldig digitaal worden ondertekend, kan je bekomen door middel van het gebruik van een elektronische identiteitskaartlezer (eID). Deze worden dan naar je mailbox gestuurd.

"Het thuisloket zorgt voor administratieve vereenvoudiging en papierbesparing", aldus schepen van communicatie Veerle Mertens. "Het is een belangrijke stap in de uitbouw van de digitale dienstverlening."

Ook schepen Kristin Vangeyte, ambtenaar van de burgerlijke stand, treedt haar collega bij. "Dit is een belangrijke stap voorwaarts in een efficiënte en snelle dienstverlening voor onze burgers. Mensen dienden tot op heden verlof te nemen of de wachtrij op donderdagavond te trotseren om de attesten te bekomen."

Mensen die niet over digitale mogelijkheden beschikken, kunnen uiteraard nog terecht aan het vertrouwde loket.