Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Lokale besluiten als Open Data ook op Open Belgium event

28/02/2017

Op 6 maart 2017 toont  LBLOD haar Proof of Concept (POC) aan de Open Knowledge community op het Open Data event Open Belgium. Wie aanwezig was op de kick-off van het vervolgtraject van LBLOD op 25 november, heeft een gelijkaardige POC kunnen bekijken. De POC maakt inzichtelijk hoe lokale besluiten in de toekomst gelinkt gepubliceerd kunnen worden en hoe een centrale vindplaats voor lokale besluiten kan werken. Wij zijn benieuwd naar hoe Open Data experten zich laten inspireren om de gelinkte informatie uit lokale besluiten open te stellen naar burgers, ondernemingen en verenigingen en naar hoe dit zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe vormen van dienstverlening en applicaties. 

Ook lokale besturen kunnen aan de slag met de gelinkte informatie. Zo zullen lokale besluiten makkelijker gepubliceerd kunnen worden op lokale websites en kan beter voldaan worden aan verplichtingen met betrekking tot toezicht.

Op deze blog lees je voorbeelden van hoe gelinkte open data uit lokale besluiten kunnen gebruikt worden om burgers beter te informeren. Wil je graag de POC bekijken of heb je interesse om mee na te denken hoe gelinkte data door jouw lokaal bestuur (her)gebruikt kunnen worden? Bestel dan hier je ticket voor deze sessie.