Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

AVG/GDPR - Bereid je voor in 13 stappen via deze handleiding van de privacycommissie

23/03/2017

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is op 24 mei 2014 in werking getreden. Bedrijven en organisaties krijgen evenwel tot 25 mei 2018 de tijd om zich aan de regelgeving aan te passen.

Helemaal nieuw is de AVG of GDPR natuurlijk niet! Veel van haar basisprincipes en concepten vinden we reeds terug in de actuele Belgische Privacywet. Dus wie vandaag al voldoet aan de huidige wetgeving, zal deze benadering als geldig uitgangspunt kunnen nemen voor de implementatie van de AVG. Toch zijn er enkele nieuwigheden en aanzienlijke verbeteringen die de huidige aanpak licht zullen wijzigen.

Met behulp van deze handleiding, en de bijkomstige informatie op de website van de Privacycommissie, kan je de verschillen tussen de huidige Privacywet en de nieuwe AVG opsporen en je beleid hierop afstemmen. In de komende maanden zal de Privacycommissie, i.s.m. de betrokkenen sectoren, bijkomende richtlijnen en instrumenten uitwerken om bedrijven en organisaties te begeleiden bij deze voorbereiding Bron.

Wenst u meer info over hoe V-ICT-OR u kan helpen met deze voorbereiding? Laat het ons via mail weten!