Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

MAGDA: het gegevensdelingsplatform van de Vlaamse dienstenintegrator

03/04/2017

Het gevensdelingsplatform MAGDA (Maximale Gegevensdeling tussen Administraties) zorgt er voor dat gegevens uit authentieke bronnen – databanken op een veilige manier kunnen opgehaald worden. Verschillende Vlaamse en federale databanken worden via MAGDA-diensten ontsloten en bieden unieke persoons- en ondernemings- en kadastergegevens aan. Administratieve toepassingen kunnen hier handig gebruik van maken zodat burgers en ondernemingen niet telkens opnieuw hun gegevens bij de overheid kenbaar moeten maken. Dat levert grote voordelen op het vlak van efficiëntie, correctheid en tevredenheid.

Natuurlijk is het veel meer dan dat. We stellen deze gegevens ter beschikking in een canoniek formaat, eenzelfde security, via één aansluitingsproces, … . Stel je voor dat je gegevens nodig hebt van KBO, RR en FodFin. Deze drie bronnen hebben elk een ander formaat, ander netwerkopzet, beveiliging, enz. Het MAGDA platform doet deze opzet voor de afnemers, maakt afspraken met deze bronnen, geeft inhoudelijke ondersteuning, … .

Het MAGDA platform bestaat uit meer dan enkel wat webservices. Even schetsen. In 2016 hebben we 70,4 miljoen transacties verwerkt met 80 webservices in productie. Hierbij komen nog eens een 60-tal bestandsverwerkingen. Al meer dan 680 afnemers maken gebruik van het MAGDA platform.

Schrijf snel in!

Kom op Shopt IT om 11u40 luisteren naar de uiteenzetting van Elin Vanlierde Relation Manager bij de Vlaamse Overheid
U kan het volledige programma van Shopt IT raadplegen en u inschrijven via de website