Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontzorgen van IT door samenwerking over de lokale besturen heen te stimuleren

25/04/2017

Vele lokale besturen regelen vandaag de dag nog altijd een aantal “commodity” IT zaken lokaal in. Daar zijn alternatieven voor. Geef de ruimte aan jullie IT mensen om zich te richten op projecten die de dienstverlening naar de burger verbeterd.

Op Shopt IT licht Yves Vanderbeken de Waasland datacenter, netwerk & infrastructuur consolidatie case toe. Tijdens verschillende werksessies hebben we een model voor consolidatie van IT infrastructuur uitgewerkt dat als voorbeeld voor andere besturen en regio’s kan dienen. De case toont duidelijk aan dat er een besparing op het IT budget tot wel -30% mogelijk is door gebruik te maken van de raamcontracten van de Vlaamse overheid, zonder aanbesteding.

In de sessie gaat hij ook dieper in over hoe dit model werd opgebouwd en hoe ze het lokale bestuur en de regio kunnen helpen ontzorgen.

Bekijk hier het volledige programma van Shopt IT en schrijf snel in!