Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Werkt u al aan uw masterplan informatievoorziening?

22/05/2017

Veel lokale besturen zijn, mede door het samengaan van OCMW en gemeente, bezig met het opstellen van een masterplan informatievoorziening. Daarbij zien wij vooral de vraag, "Hoe pak ik dit nu aan?"
Welke stappen moet ik zetten? Belangrijk daarbij is om niet direct in pakketoplossingen te gaan denken. V-ICT-OR heeft voor u een aantal instrumenten die u kunnen helpen een masterplan op te zetten.
Dat begint vanuit het boekje "Bouwdoos masterplan voor Slimme Gemeenten". Vanuit uw noden, problemen en inventaris (softwarecatalogus) maken we een overzicht van de As-Is situatie; vervolgens gaan we uw beleidsplan vertalen in strategische principes, die uitmonden in technische en ondersteunings keuzes. 
De combinatie van uw keuzes samen met de As-Is leveren een actieplan op met korte en lange termijn acties. Een aantal daarvan worden via het principe van de klantreizen als proces volledig geanalyseerd, zodat er concrete acties voor u uit voorkomen, zelfs indien nodig leidend tot een volledig bestek.
Inmiddels zijn gemeenten als Kortenberg, Torhout, Gavere, Wijnegem, Hoogstraten, Beersel,  Zwevegem en Brasschaat een dergelijk traject gestart.
Het traject omvat 20 dagen begeleiding met een 16-tal workshops en procesanalyses op afdelingen.
Heeft intresse in een dergelijk traject? Neem dan contact op met johan.vanderwaal@v-ict-or.be