Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Inspiratiemiddag 'Blockchain en de overheid'. Bent u klaar voor de revolutie?

29/05/2017

Een jaar geleden organiseerde de stad Antwerpen als eerste overheid in België een inspiratienamiddag over blockchain. Ondertussen sloegen ze de handen in elkaar met andere overheden en werkten we vier blockchaincases uit.

Blockchain in de praktijk: voorstelling cases

We zochten aan de hand van vier themaprojecten (geboorte, verhuis, diploma’s, besluiten) uit wat de technologie echt kan, wat de beste technische en functionele aanpak is, waar net de meerwaarde voor de burger ligt … De resultaten delen we nu graag met iedereen die interesse heeft.

Voor Antwerpen is dit echter nog maar het begin: de bestuursoverschrijdende samenwerking rond deze vier cases smaakt duidelijk naar meer. We willen bovendien graag ook partners als nutsbedrijven en creatieve ondernemingen mee op de kar. Dus verleggen we onze blik, op zoek naar nieuwe opportuniteiten.

Dompel uzelf samen met ons onder in dit avontuur en laat u op 28 juni 2017 inspireren door experten van de lokale, Vlaamse, federale en Europese overheid, de Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR) en diverse ontwikkelaars.

Kies mee: wie wint Blockchain for Antwerp?
We stellen u graag de 3 winnende concepten van de eerste wedstrijd 'Blockchain for Antwerp' voor. Hiermee zoekt de stad naar creatieve concepten die de brug slaan tussen smart city-technologie en blockchain - en die daardoor uitstekend passen in de Smart Zone, het gloednieuwe smart city-laboratorium in het hart van Antwerpen.

Tijdens deze inspiratiesessie beslist u mee wie de eerste, tweede en derde plaats verdient en reiken we de prijzen uit.

Waar?

Wanneer?
woensdag 28 juni 2016, van 12.55 tot 17.30 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur).

Deelnemen
Deelnemen is gratis maar kan enkel na inschrijving (tot 25 juni). 

Wacht bij interesse niet te lang: de 180 beschikbare plaatsen worden in volgorde van inschrijving toegewezen.

Stelt u na uw inschrijving vast dat u verhinderd bent? Laat dit dan a.u.b. zo snel mogelijk weten via blockchain@stad.antwerpen.be. Zo kunnen wij uw plaats toewijzen aan een andere kandidaat.

Meer info
www.antwerpen.be/blockchain