Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Dimpact, een voorbeeld van samen aanbesteden uit Nederland

09/06/2017

Coöperatieve vereniging Dimpact U.A. is een samenwerkingsverband van ruim 30 gemeenten in op het gebied van informatiebeleid, dienstverlening en e-overheid in Nederland. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze leden ruim 2.2 miljoen inwoners. Dimpact koopt namens de aangesloten gemeenten producten in gericht op de dienstverlening en bedrijfsvoering van deze gemeenten. Dimpact levert op basis van deze producten gestandaardiseerde diensten aan de leden.

Dimpact is een pionier op het gebied van samenwerken en standaardisatie voor betere dienstverlening binnen de gemeenten. Dimpact bestaat nu al ruim 10 jaar. Samenwerking, gericht op dienstverlening en de daaraan gekoppelde bedrijfsvoering vormt het fundament van Dimpact. Deze komt tot uiting in innovatiekracht, kennisbundeling en inkoopvoordeel. Het uitgangspunt is daarbij standaardisatie en hergebruik; wat samen kan, ook samen doen.

Op de kennisdag "Generieke componenten en samen aanbesteden" op 22 juni, neemt René Bal, directeur – bestuurder van Dimpact u mee in de wereld van collectief opdrachtgeverschap; Hoe Dimpact is ontstaan, hoe het werkt in de praktijk, hoe is de governance geregeld, wat kun je verwachten van leveranciers, etc. Hij bespreekt de successen maar ook de worstelingen en teleurstellingen die ze hebben gehad.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf nu in.