Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Een kennisdag gericht op het nieuwe denken en inzichten voor de nieuwe gemeente!

08/06/2017

Burgers en bedrijven verwachten van de overheid om het even wanneer én vanop om het even welke plaats digitale dienstverlening. Zonder eerst overbodige vragen te stellen, een snelle en efficiënte service, altijd, van overal.

Hergebruik van componenten is hierbij essentieel, zoals bij

  • De digitale handtekening
  • Online betaalmodules
  • Standaard inlogprocedures naar “mijn overheid”-profielen
  • De gegevens van de eID

Via nieuwe architecturen moet elke overheid zijn aanbod anders structureren en sneller beschikbaar stellen. Generieke componenten die flexibel inzetbaar zijn, bieden dé oplossing. Zo kan je gemakkelijker bepaalde diensten wijzigen, varianten combineren zonder risico, de kosten beter beheersen en de verantwoordelijkheden beter scheiden.

Dankzij deze nieuwe architectuur hebben een groot aantal besturen beslist samen een aanbesteding te doen – zie ook het AcPaas initiatief van de stad Antwerpen en het EFRO Kennisplatform Lokale Overheden.

Op donderdag 22 juni organiseert V-ICT-or samen met TMAB Business Events een kennisdag gericht op het nieuwe denken en de nieuwe inzichten voor de nieuwe gemeente. Thema is “Generieke componenten en Samen aanbesteden”.

Kijk hier naar het volledige programma en schrijf in!