Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GDPR en softwarecatalogus ; weet wat je in huis hebt

19/06/2017

Een van de zaken die u als bestuur zeker kan doen in voorbereiding op de invoering van de EU General Data Protection Regulations (of zoals we zeggen GDPR), is zorgen dat er inzicht is. Inzicht in waar uw data zit, inzicht in welke toepassingen u gebruikt en welke data daar bij wordt gebruikt.
Vanuit V-ICT-OR hebben we met de softwarecatalogus een gratis tool beschikbaar, waarin u in ieder geval inzichtelijk kunt maken welke software u allemaal gebruikt: www.softwarecatalogus.be.
Daarbij heb je de mogelijkheden om te linken naar standaarden en wordt rekening gehouden met toekomstige features die de link naar de GDPR zullenleggen.

Vanuit diverse begeleidingstrajecten over data en/of beveiliging is er de standaard vragenlijst die inzichtelijk probeert te maken op welke plaatsen in de organisatie data wordt ingezet buiten de standaard softwaresystemen om (denk aan excel, access, webapplicaties).

Ga dus alvast aan de slag op www.softwarecatalogus.be - je kan een account aanvragen via softwarecatalogus@v-ict-or.be - of informeer naar de mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen via info@v-ict-or.be.