Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR begeleidt reeds twee fusies

29/09/2017

 De fusies kunnen een antwoord bieden op de vele noden die lokaal zijn ontstaan en  waarbij kleine gemeenten vaak meer slagkracht vinden als ze samensmelten. In het bijzonder rond informatie en technologie, die steeds belangrijker worden en stilaan op alle agenda’s komen, staan kleine gemeenten vaak moedeloos te kijken naar de oplossingen  die in mindere mate mogelijk zijn met beperkte  budgetten.

De beweging die stapsgewijs is ingezet met een beperkt aantal fusies, zet iedere gemeente die in hetzelfde schuitje zit alvast aan het nadenken. Maar ook zonder fusie bewijzen slimme regionale samenwerkingsverbanden en het samen gaan aanbesteden dat ICT maar beter vanuit een collectief wordt aangepakt.

De goede voorbeelden zijn volop aan de gang. Zo vormen de gemeenten Meeuwen- Gruitrode en Opglabbeek op relatief korte termijn de nieuwe gemeente ‘Oudsbergen’. Hun traject werd voor de zomer reeds uitgestippeld ondermeer in samenwerking met V-ICT-  OR.

Maar ook Neerpelt en Overpelt nemen in hun gezamenlijk principeakkoord een geoptimaliseerde start door samen na te denken over hun informatie en technologie. Daar ondersteunt V-ICT-OR het uittekenen van de informatiearchitectuur om een stabiele nieuwe basis van informatievoorziening te creëren. Waar zit welke informatie, is de kernvraag bij het uitstippelen van een sterk beleid. Sturen op informatie zorgt voor een toekomstbestendige lokale overheid.

We wensen deze fusietrajecten alvast alle succes  toe!

Indien u vragen hebt of meer info wenst omtrent onze fusiebegeleiding rond informatie en technologie, aarzel dan niet en stuur een berichtje naar info@v-ict-or.be.