Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wil jij samen met V-ICT-OR een project innovatieve overheidsopdrachten opstarten?

18/10/2017

Denkt u er soms aan om innovatieve oplossingen aan te kopen of te ontwikkelen, maar weet u niet precies hoe er aan te beginnen? De Vlaamse overheid gaf op maandag 16 oktober haar infodag voor haar tweede oproep rond het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) voor begeleiding en cofinanciering van mogelijke innovatieve ideeën.

Een eerste oproep liep in het voorjaar (klik hier voor de goedgekeurde projecten van de eerste oproep). Samen met digipolis gaat V-ICT-OR hier aan de slag om een Open City API-platform voor Vlaamse lokale besturen, een operating systeem voor slimme gemeenten.

De nieuwe oproep werd gelanceerd en loopt van 27 september tot 1 december 2017. 

De projectvoorstellen die in aanmerking komen zijn initiatieven gericht op de aankoop of op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die invulling geven aan specifieke noden of uitdagingen van de overheid of van de ruimere publieke sector.

De concrete behoefte die de overheidsorganisatie of een consortium van organisaties identificeert kan zijn oorsprong vinden in:

  • Het oplossen van een probleem in de werking of dienstverlening;
  • Het invullen van nieuwe operationele noden omwille van bijvoorbeeld nieuwe regelgeving;
  • Het tegemoet komen aan korte of lange termijn strategische beleidsdoelstellingen.

Heb jij innovatieve projectvoorstellen en wil je die samen met ons als community uitzetten?

Laat het dan snel horen aan voorzitter@v-ict-or.be