Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GDPR ontplooit - “Cyber- & Information Security dag”: woensdag 13 december Mechelen

26/10/2017

Aftellen naar Nieuwjaar is meteen ook aftellen naar 25 mei 2018, het moment waarop u uw overheidsinstelling of onderneming diende klaar te stomen voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG (of General Data Protection Regulation, GDPR). Terwijl iedereen ondertussen overstelpt werd met verhalen die het op zich niet altijd allemaal duidelijker gaan maken, kijkt u wellicht als ondernemende topmanager met lede ogen naar deze regelgeving die wel een “blackbox” van onoverkomelijke wijzigingen lijkt te zijn. Wat u wellicht nog niet wist is dat door enkele inzichtelijke stappen toe te passen binnen uw organisatie, u zich snel kan wapenen tegen mogelijke problemen. 

Ondanks dat er zo kort bij de invoering nog verschillende misverstanden zijn omtrent deze GDPR, is GDPR compliance wel belangrijk. De GDPR brengt inderdaad enkele nieuwe verplichtingen mee, die interessant zijn voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt. Kennen we alle persoonsgegevens die mijn organisatie gebruikt? Wat is het zogenaamde dataregister? Wat met contracten tussen de verschillende stakeholders? Hoe te handelen bij een gegevenslek – het verdwijnen van persoonsgegevens uit mijn organisatie? Hebben we alle procedures op zak om de rechten van de betrokkenen te vrijwaren? Hebben we alle toestemmingen op zak? 

Tijdens onze jaarlijkse cyber- & informationsecurity dag willen wij u alvast alle antwoorden en ervaringen meegeven. Ervaringen van mensen die al jaren met de bescherming van onze persoonsgegevens aan de slag zijn. Ook de staatssecretaris en zijn team hebben ondertussen de nodige wetsvoorstellen lopen rond de hervorming van de gegevensbeschermende autoriteit (GBA), en brengen hun inzichten mee. 

Op 13 december willen we u dan ook graag naast de laatste ontwikkelingen bij het klaarstomen naar de invoering, ook een pak ervaring meegeven! Een dag om niet te missen. 

Doelgroep:
Dit congres wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met IT-beveiliging (cybersecurity & cybercrime/ Information security), zowel management als technisch betrokkenen. 


Ontdek hier het programma.
Bevestig hier uw deelname.