Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

New kids on the blockchain

30/11/2017

Op donderdag 21 december organiseert Antwerp Management School in samenwerking met V-ICT-OR een unieke sessie over de implementatie en het managen van blockchain in de praktijk.
In deze sessie ligt de nadruk niet op de technologie en de softwareontwikkeling van blockchain maar op management en implementatie in de praktijk en de gevolgen hiervan.

De blockchaintechnologie is al een tijdje de kinderschoenen ontgroeid. Justitie, gezondheidszorg en vastgoed zijn een paar voorbeelden van sectoren en domeinen waar blockchain zijn nut heeft bewezen. In het buitenland werd blockchain door overheden al succesvol geïmplementeerd. Zo is Georgië het eerste land dat het kadaster via blockchain regelt, zoals Forbes begin dit jaar al meldde. Ook hun andere overheidsdiensten willen ze via nieuwe technologie managen.

Daarom is AMS bijzonder verheugd om dhr. Papuna Ugrekhelidze, Voorzitter van het Georgian National Agency of Public Registry (NAPR), Ministerie van Justitie, als gastspreker op dit event te ontvangen. Vanuit zijn functie is hij verantwoordelijk voor het implementatieproces van de blockchaintechnologie voor Georgische overheidsdiensten.

Het is de eerste keer dat wij in België kennis maken met dit praktijkvoorbeeld, al zijn er hier ook een aantal bedrijven actief met blockchain bezig. Omar Mohout maakte onlangs een overzicht van het Belgische blockchainlandschap.

Bekijk  hier het volledige programma en schrijf hier in!