Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe van de AVG/GDPR een positief verhaal te maken.

04/12/2017

De AVG wordt te vaak als een duur en complex verhaal gezien. De ervaring Van Bavo Van den Heuvel bij overheid en privé is dat je het ook positief kan benaderen. 

De gerenommeerde veiligheidsconsulent Bavo Van den Heuvel - die zijn privacy-carrière startte in 2004 toen de OCMW’s zich moesten voorbereiden op aansluiting aan de KSZ  – ziet in de AVG / GDPR een positief verhaal. Door het opstellen van het register (art 30) krijgt men inzicht in de vele stromen aan persoonsgegevens waarvan men misschien geen weet had en die vaak niet gedocumenteerd waren. Dit kan de basis zijn voor het efficiënter en rechtmatiger verwerken. Gegevensbescherming staat niet op zichzelf. Gegevensbescherming is terug te vinden in de vele plannen die er al zijn: IT-plan, arbeidsveiligheidsplan, vormingsplan, BCP/DRP, faciliteitenbeheer, … Door de uitdagingen van de AVG op een juiste wijze te integreren in deze plannen wordt de pil verzacht en worden de kosten juist toebedeeld waar ze horen. 

Op woensdag 13 december leidt Bavo Van den Heuvel de "Cyber & Information Security day" in, die V-ICT-OR in samenwerking met TMAB organiseert. 
Het volledige programma kan je vinden op www.cisday.be. Schrijf snel nog in!