Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Presentatie infosessie resultaten screening blockchainprojecten staat online

26/01/2018

De lopende blockchainprojecten binnen de Vlaamse overheid liet Informatie Vlaanderen screenen door enerzijds David Birch, een internationale blockchain expert, en Erik Van Zuuren, de grondlegger van enkele bouwstenen van de Vlaamse overheid. De resultaten van de screening werden voorgesteld tijdens de infosessie. David Birch en Erik Van Zuuren gaven tijdens de sessie ook suggesties voor het uitbouwen van een Vlaams blockchainplatform. 

De Engelstalige infosessie vond plaats op donderdag 18 januari 2018 van 14u tot 16u30 in de Parkroom-zaal van de Koninklijke bibliotheek (Kunstberg, Brussel). Je bekijkt de presentatie hier.

Waarom deze infosessie?

Binnen de Vlaamse overheid lopen momenteel enkele 'proof of concept'-projecten rond blockchain. Het gaat onder meer om internationale diploma-uitwisseling, natuurbeheersplannen, digitale kluis ondernemingen, digitale identiteit en lokale besluitvorming. Die projecten liet Informatie Vlaanderen screenen. De resultaten wilde het agentschap graag delen met iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van blockchain. 

Naast het advies voor de individuele projecten kreeg je ook suggesties voor het uitbouwen van een generieke architectuur en infrastructuur voor deze en toekomstige blockchain-projecten van de Vlaamse overheid en haar partners. 

Het tweede deel van de sessie ging dieper in op enkele van de kernelementen van het boogde Vlaamse blockchainplatform / ecosysteem.

Bron: www.overheid.vlaanderen.be