Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Infosessie - Jouw onderneming in City of Things - 2/5

26/03/2018

 

Het Internet of Things is in volle opmars. Met Internet of Things doelt men op de geconnecteerde wereld waarbij personen én dingen verbonden zijn via het internet. Dat levert erg interessante toepassingen op: sensoren meten de luchtkwaliteit, voetgangersstromen worden gemonitord, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen is gekend,… en al deze gegevens worden met elkaar gecombineerd om nieuwe diensten aan te bieden.  

Zeker in steden zijn er interessante toepassingen om via Internet op Things het sociaal-economisch weefsel van een stad fundamenteel te verbeteren. IMEC (de grootste onderzoeksinstelling van het land) is samen met de stad Antwerpen een “Smart Zone” in de stad aan het uitrusten met de laatste nieuwe communicatie- en sensor-technologie.  In deze zone kan technologie samen met de gebruikers uitgetest worden. Het is dus zowel een technologische proeftuin als een living lab van gebruikers.

Een uitgelezen kans dus voor ondernemers uit de regio. Het is nu dat je met Internet of Things aan de slag moet. De technologie is stilaan matuur en je kan toepassingen in stad Antwerpen testen.

Toch hebben nog maar weinig bedrijven de stap durven zetten. Daarom organiseren wij een sessie die jou een zicht geeft op de laatste stand van zaken in dit domein.

Ben jij geïnteresseerd om meer te weten te komen over de mogelijkheden van Internet of Things technologie? Wil je weten wat er schuilgaat achter termen zoals Lora, Sigfox, RFID,… Wil je weten hoeveel het kost om gebruik te maken van Internet of Things technologie? Hoe zit het met de veiligheid?... Kortom, wil je weten of deze trend iets voor jouw onderneming kan betekenen?

Kom dan naar de middagsessie ‘Jouw onderneming in City of Things’. Tijdens een broodjeslunch geeft Nik Van den Wijngaert van IMEC jouw een introductie in de wereld van City of Things.  

Praktisch:

Aanvangsuur: 12:00

Programma: 2 mei 2018

  • 12u00 Welkomstkoffie & lunch
  • 12u15 Start sessie
  • 13u30 Vragen en discussie
  • 14u00 Einde

Locatie: The Clubhouse - Groeningenlei 16 (GPS: n°12) - 2550 Kontich (maximaal 40 personen).

Prijs: € 40

Meer info & inschrijven kan hier