Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shopt IT 2018 - Alle overheidsinformatie online samengebracht voor burger en bestuur

29/03/2018

Siri Craen en Pieter Lenaerts van de Vlaamse Overheid wijzen ons op Shopt IT op 26 april 2018 op de talloze voordelen van een digitaal burgerloket.

Het burgerloket wordt dé online ervaring waarbij elke burger op termijn al zijn overheidsinformatie samengebracht kan terugvinden. De Vlaamse overheid toont op Shopt IT hoe ze dit samen met de steden en gemeenten wil realiseren.
Het burgerloket brengt alle overheidsinformatie samen in één module die ingeplugd kan worden in elke website. Het burgerloket vertrekt vanuit de logica van de burger. Of het nu gaat om federale, Vlaamse of lokale materie maakt niet meer uit. Alle informatie komt samen in één toepassing geordend volgens thema’s zoals wonen, werken en pensioen of belastingen en voordelen.

Siri gaat dieper in op wat de burger concreet zal kunnen zien en op welke manier lokale besturen hun burgers kunnen bereiken via het burgerloket, onder meer met digitale brieven. Een zeer belangrijke succesfactor is maar 1 keer moeten aanmelden om van al die voordelen te kunnen genieten. En liefst aanmelden op zo'n manier dat het makkelijk, gebruiksvriendelijk en intuïtief is.

Pieter toont aan de hand van een aantal geslaagde voorbeelden hoe lokale besturen dat nu al doen met de oplossing van de Vlaamse overheid.
Hij toont ook, samen met Siri, hoe die unieke en nieuwe online surfervaring meer en meer zal aansluiten bij wat burgers, u en ik, ervan verwachten.

Meer info over Shopt IT en inschrijvingen vind je hier