Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waarschuwing nieuwe phisingmails

11/04/2018

Het is opnieuw opletten voor valse e-mails in naam van verschillende banken. Dat melden het Belgisch Centrum voor Cyberveiligheid (CCB) en CERT.be, dat is het federale cyber emergency team.

Hackers vragen in de valse e-mails om op een link te klikken en persoonlijke gegevens door te geven. Het voorbije paasweekend kregen het CCB en CERT.be meer dan 100 zogenaamde phisingberichten in naam van een bank via verdacht@safeonweb.be. Door de meldingen zijn 6 nieuwe – valse – websites geblokkeerd.

Mensen die een phisingbericht doorgemaild krijgen, mogen dat niet openen. Ze sturen het best door naar verdacht@safeonweb.be om het bericht daarna te verwijderen.

De veiligheidsdienst adviseert om zeker geen bijlagen te openen of de valse mails te beantwoorden. Vul ook nooit persoonlijke gegevens in en gebruik zeker niet de “unsubscribe link” in de frauduleuze mail.

Mensen die toch op de link hebben geklikt, voeren best een antivirusscan uit. Er wordt ook aangeraden om een klacht in te dienen bij de politie.