Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR wint een Publica Award met het “Digitaal Horecaloket”.

26/04/2018

De Vlaams ICT Organisatie won alvast een award bij één van de meest prestigieuze prijzen binnen de publieke sector. Het Digitaal Horecaloket sleept namelijk de bronzen “Publica Award” in de wacht in de categorie “Technologie”. En dat net aan de vooravond van één van de belangrijkste congressen die V-ICT-OR elk jaar organiseert. Het Shopt IT Congres in het ICC in Gent.

De Publica Awards worden toegekend door 400 vertegenwoordigers ondermeer van provincies en gemeenten. Ze belonen overheidsprojecten die een meerwaarde bieden voor de lokale besturen en hen ook inspireert.

Het Digitaal Horecaloket versnelt en vereenvoudigt het aanvragen van vergunningen en attesten voor startende horeca-uitbaters in het Vlaams Gewest. Onderzoek wees immers uit dat de 27.000 ondernemers veel tijd verliezen bij het verzamelen van de juiste documenten op federaal, Vlaams en lokaal vlak.

Leuven, Kortrijk, Roeselare, Brugge en Sint-Niklaas stapten mee in het pilootproject en hun feedback is positief. Binnenkort is het de beurt aan Antwerpen en Beveren.

Vanaf 1 mei 2018 wordt Het Digitaal Horecaloket ctief en open gesteld wordt voor de Vlaamse gemeenten. V-ICT-OR ontvangt voor de uitwerking van dit platform subsidies van het EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het subsidieert projecten die het concurrentievermogen vergroten en de werkgelegenheid stimuleren.

We zijn uiterst trots met deze derde plaats, die ons motiveert om nog harder verder te werken aan Het Digitaal Horecaloket!