Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR kijkt terug op een geslaagde Shopt IT

27/04/2018

V-ICT-OR kijkt terug op een succesvolle editie van Shopt IT 2018.

Gisteren verzamelden in het ICC meer dan 400 IT-mensen uit lokale besturen en mensen uit IT-bedrijven. Het decor was het prachtige ICC in Gent waar meer dan 32 sprekers hun visie en smart city oplossingen voor lokale besturen uit de doeken kwamen doen.

Onze voorzitter opende met een duidelijk beeld waarin V-ICT-OR als organisatie sinds 2006 de vlag plant in het Vlaamse lokale overheidslandschap binnen de domeinen informatie en technologie. VlaVirGem was voor hem de “Smart City” avant-la-lettre.

Keynote spreker Alexander De Croo heeft de aanwezigen de uitdagingen voor de digitale toekomst mee gegeven. Vooral de inzet op “digitale skills” vraagt aandacht volgens de minister van digitale agenda.

De beursvloer werd opgefleurd door 45 partners en een fantastisch centraal gelegen praatcafé waar nog ééns 4 sprekers in gesprek gingen met hun "stamgasten" over onder andere Blockchain, artificiële intelligentie en GDPR.

Kortom, een pracht editie die alleen maar smaakt naar meer en ons doet geloven dat we het volgend jaar nog beter kunnen!

Klik hier voor meer foto's en filmpjes