Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Stad Gent pakt uit met vrij uniek dashboard

30/05/2018

Het Mobiliteitsbedrijf van de stad Gent heeft een opvallend dashboard uitgewerkt. Ze sloot daarover akkoorden met onder andere Waze, Coyote, Bluebike, NMBS, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op het dashboard wordt alle beschikbare mobiliteitsrelevante data automatisch verwerkt. De data omvat onder andere de verkeersintensiteit, incidenten, de bezetting van parkeergarages, de weersverwachting, vertragingen bij het openbaar vervoer, enzovoort.

Voor een optimale weergave gebruik je de toepassing best in Chrome of Firefox. Internet Explorer wordt als browser afgeraden.

Naast het dashboard beheert het Verkeerscentrum Gent ook de Twitter-account @verkeergent. Dag en nacht stuurt de account volautomatisch berichten over de mobiliteit in Gent.

Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw verduidelijkt het initiatief. “Omdat Gentenaars tegenwoordig allerlei systemen moeten raadplegen om zicht te krijgen op de mobiliteit, hebben we alles nu op één plaats gebundeld. Zo kunnen inwoners gemakkelijker hun route plannen, en opvolgen wat er gebeurt in de stad”.

Je vindt het dasboard terug via deze link:

https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/verkeerscentrum-gent/dashboard-onderdelen