Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kenniskring Zuidwest-Limburg

22/05/2018

De kenniskring Zuidwest-Limburg van 8 mei, waar trouwens niet alleen regio Zuidwest-Limburg maar ook leden van kenniskringen Oost-Limburg en Limburgse Kempen aanwezig waren, stond opnieuw in het teken van technologische innovatie.

HPE ofwel Hewlett Packard Enterprise kwam er hun ‘Hybrid IT’-concept voorstellen, een combinatie van cloudgebaseerde en servergebaseerde opslag. Daarbij werden de voordelen en nadelen van beide types opslag uit de doeken gedaan.

Vervolgens kwam Infrax op de proppen met hun ‘Infra-x-enter’, een lokale serverruimte in Limburg waar zowel leveranciers als lokale besturen voor kunnen intekenen. Infrax werkt met hun securityteam continu aan nieuwe oplossingen voor informatieveiligheid.

Louis Descheemaecker van V-ICT-OR gaf ten slotte een woordje uitleg over informatieveiligheid en GDPR. Vaak blijft er onduidelijkheid heersen over het concept van ‘toestemming’ in de GDPR. Ook het opvragen van persoonsgegevens in het kader van bijzondere mandaten (bv. een politieagent die voor ‘maatschappelijke belangen’ die gegevens zonder toestemming mag inkijken) zorgde voor de nodige verwarring. Blijf niet met uw vragen zitten en contacteer ons via info@v-ict-or.be!