Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

e-Procurement en e-Invoicing

22/06/2018

Colruytgroup NV, toonaangevende project voor e-facturatie

Met zijn e-facturatieproject neemt de Colruytgroup NV het voortouw in België.  De volledige waaier aan uitgaande facturen kan binnenkort in het UBL formaat worden aangeleverd. De groep werkte al eerder – samen met GS1 -  een oplossing uit voor de EDIFACT-facturen van Solucious. Momenteel zijn er nog belangrijke uitdagingen - eigen aan de retail - die  moeten worden aangepakt, waarbij de private sector en de Vlaamse Overheid intens samenwerken om tot oplossingen te komen. Colruyt brengt zijn deskundigheid ook in bij de ‘business expert groep e-facturatie’ onder leiding van het VBO.

Ondersteuning voor bedrijven

Met de naderende Europese e-invoicing-deadline voor alle overheden voor ogen, zet de Vlaamse overheid sterk in op de ondersteuning van de bedrijven.

E-invoicing, Europese bouwsteen voor Digital Single Market

Op 29 mei organiseerde de Europese Commissie een event dat illustreerde hoe e-invoicing een aanzienlijke bijdrage levert aan de Digital Single Market, welke de belangrijke voordelen voor de publieke en private actoren en de belangrijke grensoverschrijdende impact ervan zijn. Met haar 43% elektronische facturen zit de Vlaamse overheid bij de Europese koplopers.

 

Bron : www.overheid.vlaanderen.be